top of page

Waarom een Foxterrier?

Kenmerken
Voorblad.jpeg

Nou daarom!

Aanhankelijk

Enthousiast

Intens

Levendig

Nieuwsgierig

Onbevreesd

Slim

Speels

Verrassend

Volhardend

Vriend

Vrolijk

Foxterrier-logo GW.jpg

Veel keuze

Een vrolijke mensenvriend met een pittige inslag.

Een aanhalige schoothond die zelfstandig kan werken. 's Ochtends lekker uitslapen, daarna urenlang mee op pad.

 

Er zitten veel verschillende eigenschappen in de Foxterrier verpakt. Ieder heeft weer een apart en individueel karakter. Geen twee Foxen zijn gelijk.

In het kort gezegd, is de Foxterrier een echte levensgenieter. Hij zit graag midden in een spel en geniet in het algemeen van aandacht van vreemden. Buiten is hij zeer actief en alert, dus je hebt nooit een saaie wandeling met je Foxterrier. Binnenshuis vindt hij het heerlijk om samen met de baas of het gezin gezellig op de bank te hangen.

Foxterrier-logo GW.jpg

Flexibel en avontuurlijk

De Fox past zich makkelijk aan en is daarom geschikt voor zowel een druk gezin met kinderen, als een alleenstaande. Toegang tot een tuin heeft voordelen, maar met voldoende fysieke en mentale uitdaging gedijt een Fox prima op een flatje van vierhoog. Het is ook belangrijk dat hij leert geduldig op zijn beurt te wachten.

Wat de Foxterrier in alle omstandigheden nodig heeft, is een consequente opvoeding, waarbij voldoende ruimte wordt gegeven om zich te ontwikkelen, zonder dat hij de macht in handen krijgt. Er moet balans zijn tussen een opvoeding met uitdagingen en het bepalen van grenzen. Deze aanpak werkt het best bij de meeste honden, maar zeker voor de Foxterrier. Een harde aanpak met veel correcties kunnen de Fox tot een chagrijnige of zelfs agressieve hond maken.

De uitdaging is om de gekkigheden van jouw Fox met humor te beantwoorden en van de situatie te genieten.

Foxterrier-logo GW.jpg

Sterk karakter

Voor veel mensen heeft de Foxterrier nog steeds de naam heeft een felle en ongehoorzame rakker te zijn. Dat klopt ergens wel, maar dat was ‘vroeger’. Dan spreken we van de jaren 1920 - 1950. Sinds die hoogtij dagen van zijn populariteit, waarin menig Foxterrier fel over de hele buurt regeerde, heeft hij een veel vriendelijker karakter gekregen. Dat wil niet zeggen dat de moderne Fox een doetje is! Zeer zeker niet. Hoewel hij het formaat van een schoothond heeft, denkt hij zichzelf veel groter. Wordt hij uitgedaagd dan staat hij zijn mannetje; en ook een teefje kan best pittig reageren. Tijdens zijn opvoeding is dus een goede socialisatie (omgang met andere honden en vreemde situaties) erg belangrijk.

bottom of page