top of page

 Activiteiten

Familiedag Draadhaar, Gladhaar, Terugkomfestijn

De Nederlands Foxterrier Club is een actieve vereniging, die veel evenementen organiseert.

Samen met je hond actief zijn in een activiteit die bij jullie past, geeft veel plezier. Toeschouwers zijn bij een aantal activiteiten van harte welkom. Ben je je aan het oriënteren over de aanschaf van een Foxterrier dan is bijvoorbeeld een wandeling bij uitstek geschikt om kennis te maken met het ras, de eigenaren, fokkers of met de rasvereniging.

 

Een greep uit onze activiteiten 

  • Wandelingen

  • Kampioenschapsclubmatch

  • Jachttrainingen

  • Familiedag
     

Lees hieronder meer over de verschillende activiteiten.

Foxterrier, wirefoxterrier, draadhaar gladhaar Fox Terrier Puppen herplaatser

Wandelingen

Enkele malen per jaar organiseert de Nederlandse Foxterrier Club wandelingen op diverse locaties in het land. Deze wandelingen zijn voor zowel leden als niet-leden. Iedereen die interesse heeft in het Foxterrierras is van harte welkom.

Uitgebreidere informatie staat in ons clubblad, onze Facebookpagina en in de evenementenkalender op deze website.

Foxterrier, wirefoxterrier, draadhaar gladhaar Fox Terrier Puppen herplaatser

Kampioensclubmatch

De Kampioenschapsclubmatch (KCM) van de Nederlandse Foxterrier Club staat inmiddels bekend als een gezellig evenement waarin je in een gemoedelijke sfeer kennis kunt maken met het showen. Dit kan tegelijk een leuke opstap zijn naar een officiële FCI-show. Daarnaast is het natuurlijk geweldig om veel Foxterriers samen te zien. 

Om ons ras de Foxterrier als vanouds in de picture te zetten, hebben wij jouw hulp nodig om deze KCM tot een succes te maken. Dus heb je een leuke Foxterrier, aarzel dan niet om deze aan de raskeurmeester te laten zien. 

Voor ons ras is het overigens ook belangrijk dat senioren en veteranen worden ingeschreven. Zo laten wij zien dat een Fox op leeftijd ook in goede gezondheid verkeert. De KCM is – zeker ook voor de wat oudere hond - een leuk dagje uit en er zijn mooie prijzen te winnen!

Foxterrier, wirefoxterrier, draadhaar gladhaar Fox Terrier Puppen herplaatser

Jonge Honden- en Veteranenkeuring

Om iedere beginnende exposant de basis te leren van het showen, is deze keuring ideaal. Zonder druk en lekker ontspannen wordt het showgebeuren uitgelegd. Iedere deelnemer krijgt eind van de dag een mooi keurrapport mee naar huis. Op deze dag mogen ook de oudere Foxterriers in het midden van de ring stralen.

Foxterrier, wirefoxterrier, draadhaar gladhaar Fox Terrier Puppen herplaatser

Jachttrainingen

Van oorsprong is de Foxterrier een jachthond en ook tegenwoordig wordt de Fox nog met regelmaat in het buitenland ingezet in de praktijkjacht met name op de vos. Echter, een Foxterrier is niet alleen een goede jager op vossen (en ongedierte), maar is ook een zeer goede apporteur en een uitmuntende speurhond (zweethond in jagersjargon).

Door heel Nederland worden er jachttrainingen gegeven. Deze zijn meestal gericht op het apporteerwerk (het werk na het schot), maar er zijn ook verenigingen die zich meer richten op het zweetwerk (het werk na het schot) en/of het aardhondenwerk. Informeer naar de mogelijkheden bij u in de buurt welke training het meest geschikt is voor jou en je Foxterrier!

Foxterrier, wirefoxterrier, draadhaar gladhaar Fox Terrier Puppen herplaatser

Familiedag

Deze gezellige bijeenkomst heeft een variërend programma. Meestal is er een korte wandeling, vaak een thema-spel of puzzeltocht, er is voldoende tijd om kennis te maken met alle leden, nieuwe mensen te leren kennen en veel Foxterriers te bewonderen. Soms zijn er lezingen en korte workshops.

Een groot spektakel is altijd de Wildbaan, waar alle Foxterriers 'strijden' om de RIM-Wisselbokaal en de titel 'Snelste Foxterrier van Nederland'.

Foxterrier, wirefoxterrier, draadhaar gladhaar Fox Terrier Puppen herplaatser

Aansprakelijkheid

       Bij al onze activiteiten geldt:​

  • Je bent zelf verantwoordelijk voor je hond.

  • Honden die elkaar opzoeken en lastig vallen worden beide aangelijnd en na overleg pas weer losgelaten.

  • Niet gooien met stokken of balletjes.

  • Loopse teven zijn niet bij alle activiteiten welkom. Twijfel je, doe dan voor de zekerheid navraag bij de activiteitencommissie.

bottom of page