X Sluit venster

Speciaal voor leden

Leden van de Nederlandse Foxterrier Club hebben toegang tot extra informatie.
Om deze te bereiken dient u hieronder in te loggen.

FOTO´S
LEDEN
  
Menu | Nederlandse foxterrierclub

Gezondheid & Verzorging

Afgezien van een jaarlijkse controle is de fox geen goede klant bij de dierenarts. Hij is zeer vitaal en heeft een robuuste gezondheid. Hij heeft scherpe zintuigen. Er zijn geen zwakheden in het ras door extreem fokken.

Erfelijk belast komt hier en daar patella luxatie voor. Dit is een afwijking van de knie, waarbij in meer of mindere mate de knieschijf van zijn plaats glijdt en meestal ook weer terug. Om de afwijking zoveel mogelijk terug te dringen moeten volgens het Fokreglement van de N.F.C. fokdieren op de knieën worden goedgekeurd door een specialist. Bij een geconstateerde afwijking mag met deze dieren niet worden gefokt. De Foxterrier blijft tot op hoge leeftijd actief. Hij blijft zin hebben in een spelletje, een wandeling of een fietstochtje.

Verzorging

De gladharige Foxterrier moeten regelmatig worden geborsteld. Af en toe kunnen de staart, de "broek" en de "nekkraag" worden geknipt. 

De draadharige Foxterrier moet dagelijks worden geborsteld. De vacht moet 2 maal per jaar vakkundig worden getrimd. Hij mag nooit worden geschoren. Dan worden de kleuren dof en de vaste haarstructuur gaat verloren.

In de rubriek vragen treft u ook allerlei vragen en antwoorden aan die te maken hebben met de gezondheid en verzorging van de foxterrier.