top of page

Een geslaagde Jonge Honden- en Veteranendag!

Op zaterdag 2 september 2023 vond de Jonge Honden- en Veteranendag plaats op het mooie terrein van de Utrechtse Rashonden Vereniging (UVR). Er hing een gemoedelijke sfeer en ook het weer was ons goed gezind. Er waren in totaal zestien Foxen aanwezig, waarvan dertien jonge honden en drie veteranen. Vanzelfsprekend heeft iedereen, onder het genot van een kopje koffie en wat lekkers, elkaars puppen en veteranen staan bewonderen en werden er complimenten over en weer uitgedeeld.


De middag begon met een welkomstwoord door de voorzitter van de Nederlandse Foxterrier Club. Vervolgens konden de deelnemers met hun Fox een ringtraining volgen. Tijdens deze ringtraining leerden de eigenaren hun hond op een professionele en aantrekkelijke manier te presenteren. Dit is niet alleen een goede voorbereiding op het keuren, dat even later op de dag zou plaatsvinden, maar ook ter voorbereiding om deel te nemen aan de KCM die 12 november plaatsvindt.


Na de ringtraining werd er gekeurd door ervaren raskeurmeester Jos Dekker. De deelnemers konden hun zojuist opgedane ervaring tijdens de ringtraining direct ten uitvoer brengen door op een bekwame manier hun hond te showen aan Jos. Tussen het keuren door werden er door de eigenaren onderling diverse tips uitgewisseld over onder andere het trimmen van zowel een Draad- als de Gladhaar Foxterrier (ja, ook een Gladhaar moet getrimd worden). Ook was er de mogelijkheid om hond en eigenaren op een professionele wijze te laten fotograferen door een van onze leden.


Na afloop werden de rapportjes uitgedeeld en werden de deelnemers verrast met een Goodiebag, die gesponsord is door Biofood. Al met al was het een geslaagde dag voor alle aanwezigen.Comments


bottom of page