top of page

Jaarlijkse Strandwandeling met Nederlandse Foxterrier Club ingezonden door Roemer (9 jr)

Hoe loop je met de strandwandeling?


We beginnen bij de parkeerplaats en lopen langs de Nieuwe Waterweg, waar je grote boten kunt zien. Dan komen we aan bij het strand, daar maken we een foto met zijn allen en uiteraard de honden. Daarna kunnen alle honden lekker uitrazen en spelen, na het strand komen we in de Duinen. Op sommige plekken is het best nat dus als je droge voeten wil neem dan kaplaarzen mee. We gaan ook in de duinen tussen allemaal duindoorns door, dus doe geen korte broek aan! Dan komen we in een strandtent, daar kan je iets drinken en eten, daarna lopen we weer terug naar de parkeerplaats.Als je dan [veilig] thuis bent aangekomen dan kunt u rustig iets doen terwijl de hond rustig slaapt.

 

De regels tijdens de strandwandeling.

Er mogen geen ballen aanwezig zijn. Geen snoepje\brokjes aan honden geven die niet van jou zijn. Als je hond ruzie krijgt met een andere hond, moeten de honden een paar minuten aan de lijn. En altijd je hond goed in het zicht houden, want er was een hond terug naar het parkeerterrein gerend en even vermist. Dus de gouden tip van de dag, als je slim bent, hang een penning met je telefoonnummer aan de halsband van de hond. We hadden geluk dat Fientje [de vermiste hond]  een van de honden met penning was.

 

Hoe ik zelf de strandwandeling vond gaan.

Het is best gezellig om te lopen met zijn allen, want er is altijd wel iemand om mee te kletsen. Ik vond het leuk om te kijken naar alle honden die met elkaar aan het rondrazen waren. Het was ook grappig dat er soms mensen in een drol stapten. Maar ik en een paar anderen bleven erg achter, dus we konden de weg een keer niet vinden, maar gelukkig was er een jongetje en die wist waar de rest naartoe was gegaan. En ergens in de duinen stond een hek, maar daar zijn we maar gewoon omheen gegaan. Er was ook een hele mooie blauwe zee die helder glinsterde.

 

 Schrijver: Roemer 9 jaar

 Baasje van Snoopy
 

 

Kommentarer


bottom of page