top of page

Ringtraining 4 november 2023. Inschrijving is verlengd tot vrijdagmiddag 18.00 uur.

Bijgewerkt op: 1 nov. 2023

Met plezier nodigen wij je uit voor de Ringtraining op zaterdag 4 november 2023 bij de Apeldoornse Kynologen Club. De training wordt georganiseerd door de Nederlandse Foxterrier Club en gaat vooraf aan de Kampioenschapsclubmatch (KCM).


Waarom een Ringtraining?

Wil je meedoen aan een show, bijvoorbeeld de KCM, dan is verstandig om van tevoren een Ringtraining te volgen. Zowel jij als je hond weten dan wat de bedoeling is van het showen en bovendien sta je een stuk zelfverzekerder in de ring als je weet wat je kunt verwachten.


Buiten dat het een goede voorbereiding is op een eerste tentoonstelling, is het ook leuk om met je hond bezig te zijn en een prima manier om je hond/pup te socialiseren.


Op een Ringtraining leert jouw hond:

· zich te laten betasten door een vreemde;

· te accepteren dat een vreemde naar zijn gebit kijkt of leert dit zelf te tonen;

· de diverse figuren die moeten worden gelopen (rechte lijn, driehoek, rondje);

· met welk tempo hij zijn beste gangwerk laat zien;

· zich te presenteren op tafel en in stand.


En natuurlijk krijg jij zelf ook nog tips en trucs. Bijvoorbeeld om de eventueel minder sterke kanten van je hond te ‘verbergen’ voor de keurmeester (geen enkele hond is namelijk perfect).


We hopen jou en je Foxterrier(s) te verwelkomen bij de Ringtraining op zaterdag 4 november 2022. Je bent van harte welkom vanaf 12.45 uur. Het programma start om 13.00 uur en duurt tot plm. 15.30 uur.


Locatie: Apeldoornse Kynologen Club, Polderweg 5, 7327 GX Apeldoorn

Kosten: € 5,00 per Fox


Inschrijven voor de Ringtraining kan tot en met 3 november 18.00 uur met een e-mail naar de activiteitencommissie van de N.F.C. activiteiten@nederlandsefoxterrierclub.nl


Voor de Ringtraining zijn minimaal tien deelnemers nodig. Uiterlijk 1 november ontvang je bericht of de training doorgaat.


Voor de eerste keer naar een tentoonstelling of Kampioensclubmatch

Met deze informatie hopen wij de beginnende exposant een handje te helpen. Iedere ervaren exposant heeft immers ooit voor de eerste maal zijn/haar hond ingeschreven en heeft er na die eerste keer enorm veel plezier in gekregen. Het is dus belangrijk dat die eerste keer ontspannen, gezellig en goed verloopt.


Alvorens je in te schrijven, is het belangrijk te weten of je hond geschikt is om mee te doen. Betreft het een reu, dan moet hij in ieder geval beide teelballen hebben. Ook moet de hond over een FCI-erkende stamboom beschikken. Verder is het goed te weten dat je hond alleen kans maakt op een goede beoordeling als hij/zij een erkende kleur en erkende haarvariëteit heeft en er verzorgd uitziet. Uiteraard verkeert de hond in een uitstekende gezondheid en conditie.


Kampioenschapsclubmatch (KCM) 12 november 2023

Een Kampioenschapsclubmatch is een uitstekende gelegenheid om je hond voor de eerste keer te laten meedoen aan een tentoonstelling. Het is kleinschalig, zodat je hond op een rustige en prettige manier kan wennen. Ook kunnen bestuur en organisatie je met raad en daad ter zijde staan op de dag zelf.


Inschrijven voor de Kampioenschapsclubmatch

Dit kan online via Onlinedogshows.eu. Op de website van de N.F.C. vind je een handleiding die je door het inschrijfproces loodst. Klik daarvoor op deze link: https://www.nederlandsefoxterrierclub.nl/_files/ugd/f7c52f_41a0f83c852840b089dbea63446b796f.pdf.


Houd de stamboom bij de hand als je het inschrijfformulier invult, dan heb je alle juiste gegevens paraat.


LET OP: wacht niet te lang met inschrijven. De sluitingsdatum voor de KCM is al op 31 oktober.Comments


bottom of page