top of page

VOL!- Familiedag op 24 september 2023 met Terugkomfestijn! VOL!


De Familiedag is ieder jaar het gezelligste evenement dat door de N.F.C. wordt georganiseerd. Traditiegetrouw staat de Familiedag altijd al in het teken staat van gezelligheid en saamhorigheid. Dat willen we dit jaar nòg meer benadrukken.

Achter de schermen is een groep vrijwilligers druk bezig met allerlei voorbereidingen om jullie een gevarieerd programma aan te bieden op een prachtige locatie in Rosmalen. Veel details zijn we nog aan het uitwerken, maar het belooft een mooie dag te worden. Doorlopend zijn er meerdere activiteiten, waaraan iedereen kan deelnemen.


Natuurlijk is er een wandeling met puzzeltocht, door een prachtig stukje natuur van het Kanaalpark. Honden wel aan de lijn, want hier huist een aantal bevers. Kun jij hun burcht ontdekken?


Nieuw dit jaar is het Terugkomfestijn, speciaal voor Foxterrierpups van alle leeftijden, eigenaren en fokkers! Wanneer een of beide ouderdieren aanwezig zijn, wordt per nest een groepsfoto gemaakt met alle ‘puppen’. Hoe leuk is het om alle broertjes en zusjes van jouw Fox terug te zien! Herken je ze, of zien ze er allemaal heel anders uit? We roepen niet alleen alle N.F.C.-fokkers op hun pupkopers te motiveren zich in te schrijven, maar jij kunt de fokker van jouw pup natuurlijk ook vragen om te komen. Hopelijk zie je ook halfbroers en -zussen uit eerdere/latere nesten. Schroom niet, dit festijn is voor Foxen van alle leeftijden. Doe dus mee aan deze unieke reünie!


Van alle aanwezige Foxterriers worden foto’s genomen door de aanwezige fotograaf. Deze worden niet alleen in het clubblad ‘de Foxterrier’ gepubliceerd, maar ook op de website en Facebookpagina.


Een ander prominent onderdeel is Kijken Met Andere Ogen. Onder leiding van Edith van Weersch leer je kijken naar ons mooie ras. Edith is naast kenner ook fokker, trimster, keurmeester in Engeland en bovenal liefhebber van de Foxterrier. De bedoeling is om in kleine groepjes gezamenlijk de positieve punten van een aantal Foxterriers te benoemen. Dat mag op het gebied van uiterlijke kenmerken zijn, maar ook op karakter en/of gedrag.

Ben je tijdens de Jonge Honden en Veteranen Dag verhinderd en wil je toch graag een rapportje van jouw Fox ontvangen? Vanzelfsprekend is daar gelegenheid voor tijdens dit onderdeel.


Om volgens het Verenigings Fok Reglement te mogen fokken, wordt het binnenkort verplicht om bij beide Draadhaar ouderdieren een DNA-test af te nemen voor het Van Den Ende Gupta Syndroom. Mocht je plannen hebben om binnenkort of misschien in de toekomst een nestje te fokken, dan kun je deze dag je Draadhaar Foxterrier officieel laten keuren (inclusief certificaat). Geen fokplannen, maar wel heel nieuwsgierig of jouw Draadhaar Vrij of Drager is? Laat hem/haar testen! Leeftijd is niet van belang. Vergeet niet een geprinte kopie van de stamboom mee te nemen! Kosten: € 48,81 per hond van leden en € 63,04 per hond van niet-leden. Betaling loopt via een factuur van het laboratorium, waarna het officiële certificaat wordt opgestuurd. Hoe meer Draadharen worden getest, hoe meer inzicht wordt verkregen in de aanwezigheid van het VDEGS in Nederland.


Voor wie zijn/haar Fox aan het werk wil zetten, ligt wat speurwerk klaar. Onder begeleiding kan je Fox een sleepspoortje of wat ‘zoek verloren’ uitwerken. Spannend!


De Wildbaan mag vandaag niet ontbreken! Veruit de favoriet onder de Foxterrier-activiteiten. Draadhaar Puck zal haar titel van vorig jaar moeten verdedigen. Wie gaat dit jaar naar huis met de titel ‘Snelste Foxterrier van Nederland 2023’?


Vachtadvies voor beide vachtvariëteiten: een aanwezige Foxterrier trimmer/ster zal vragen rondom het trimmen van je Fox op een deskundige manier beantwoorden en advies geven.


Ook nieuw dit jaar is een loterij. Iedereen boven de 18 jaar krijgt een gratis lot van de N.F.C. Extra loten kun je ter plekke kopen (neem contant geld mee).

De aller-, aller-, allerlaatste restanten van ’t Winkeltje zullen uitgestald zijn, evenals een aantal decoratieve (Draadhaar) beeldjes. Sla je slag; eenmaal verkocht heeft de N.F.C. geen voorraad meer.


De jaarlijkse fotowedstrijd: neem een geprinte foto mee naar de Familiedag en lever deze bij aankomst in. Liefst in portretformaat (dus staand, i.p.v. liggend). Hoe beter de kwaliteit des te meer kans op winnen! Wel vragen we iedereen om ook een digitale versie aan te leveren voor de beste kwaliteit. De winnende foto komt op de voorpagina van de wintereditie van ‘de Foxterrier’. Alle andere foto’s krijgen een plekje elders in het blad.


Verder blijft er natuurlijk voldoende tijd over om andere Foxterrierliefhebbers te ontmoeten en oude vriendschappen te vernieuwen.


Volwassenen: € 15,00 per persoon.

Kinderen van 6 t/m 18 jaar: € 10,00 per kind.

Kinderen t/m 5 jaar: gratis.

Deelname is inclusief koffie en thee gedurende de dag en een lunch. Alle verdere consumpties zijn voor eigen rekening.


Locatie: ‘Hof Eyghentijds’ te Rosmalen (Lunerkampweg 5).

Ontvangst vanaf: 10.00 uur (koffie, thee en wat lekkers).

Aanvang met openingswoord: 10.30 uur.

Aanvang activiteiten: 10.45 uur (doorlopend programma).

Einde dag: ca. 16.00 uur met prijsuitreikingen.Comments


bottom of page