top of page

Verslag Fokkersbijeenkomst 4 februari 2024

Vandaag waren we te gast bij Restaurant Campman, een prachtige locatie gelegen midden in de bossen van Renkum. De opkomst van onze Fokkersbijeenkomst was groot, met bijna 60 leden die zich vooraf hadden aangemeld. Fokkers die regelmatig fokken, leden die af en toe een nest fokken, leden die misschien in de toekomst een nest willen gaan fokken en natuurlijk ook onze leden die helemaal geen fokplannen hebben, maar toch graag bij ons ras betrokken zijn.

           

Het doel van deze Fokkersbijeenkomst was om met elkaar van gedachten te wisselen over wat we voor elkaar kunnen betekenen. Voor deze bijeenkomst hebben we gekozen voor een interactieve sessie, geleid door een externe gespreksleider met ruime ervaring als voorzitter van een andere rasvereniging. Alle deelnemers kregen bij binnenkomst een envelop uitgereikt met een kleine quiz waarmee een leuke prijs te winnen was (gratis inschrijving voor de Kampioenschapsclubmatch), en een gekleurde post-it. We hadden gekozen voor een interactieve bijeenkomst, waar iedereen aan de hand van vier vragen iets op papier kon zetten. Met deze vragen kwam onder leiding van onze gespreksleider de dialoog op gang. Punten die vaak voorkwamen werden eruit gehaald en kort met elkaar besproken. Er was genoeg gelegenheid voor de leden om nog aanvullende vragen te stellen en hierover samen te praten.

 

De meest voorkomende punten uit de sessie waren de gezondheid van ons ras in stand houden en het organiseren van seminars met onderwerpen als wat er komt kijken bij het fokken van een nest en het trimmen van de Draadhaar Foxterrier. Verder vinden de meeste leden het heel erg leuk dat de vereniging activiteiten organiseert waarbij Foxterrier-liefhebbers gewoon bij elkaar kunnen komen en iets leuks kunnen doen met hun hond. De uitwerking van deze punten kun je raadplegen achter het ledengedeelte.

 

Deze dag heeft ons, als Commissie Fokbeleid, een goed inzicht gegeven in welke behoefte er is onder onze fokkers/leden. Hier gaan wij zeker mee aan de slag!
Comments


bottom of page