top of page

Vogelgriep: honden aan de lijn!

In verband met de enorme vogelgriepuitbraak wordt geadviseerd om goed op te letten dat je hond geen kadavers van vogels of pluimvee te pakken krijgt, maar ook dat hij geen poep van bijvoorbeeld zwanen of ganzen eet. Er is al een aantal vossen gevonden die besmet waren met vogelgriep, waarschijnlijk door het eten van- of contact met zieke vogels.

Mensen, maar ook honden kunnen besmet raken met vogelgriep. Bij honden kunnen symptomen als lusteloosheid en benauwdheid optreden, maar ook zenuwverschijnselen als trillen en wankelen. Bij mensen uit vogelgriep zich als een ‘normale’ griep. Er zijn geen gevallen bekend van mensen die door hun hond besmet raakten met vogelgriep.

Bron: Onze Hond


Kaart met vogelgriep besmette dode wilde vogels

Wilt u weten waar in Nederland dode wilde (water)vogels zijn gevonden die besmet zijn met vogelgriep? Kijk dan op deze kaart. U ziet de vindplaatsen per gemeente. In de rode gebieden zijn besmette vogels gevonden.

Met ingang van 5 april 2022 worden alleen de gevonden besmette vogels van de laatste twee maanden meegenomen op de kaart. Eerder besmette gebieden kunnen weer wit zijn op de kaart.

Bron:Comments


bottom of page